O nama

VELBOS d.o.o. radi na uspostavljanju stabilne i jake saradnje s partnerima čineći time zdravu osnovu za poslovanje i razvoj. Da bismo tržištu osigurali očekivani kvalitet, politika poslovanja usmjerena je na izbore stručnih i obrazovanih radnika i saradnika.

Želja, namjera, a i dužnost nam je da našim kupcima pružimo što bolje i kvalitetnije proizvode, da uposlenim radnicima dignemo bolji standard i adekvatno profesionalno usavršavanje i da   neprestano radimo na unapređenju uvjeta rada. Jednostavno rečeno,zadaća nam je da radimo po savremenim evropskim standardima, onako kako i dolikuje današnjoj modernoj i stabilnoj firmi.

Zahvaljujemo se svima koji su na različite načine dali svoj doprinos za razvoj i napredak «VELBOS». Radit ćemo i dalje na tome da pružimo najbolje proizvode i najpovoljniju uslugu kako bismo zadržali povjerenje naših partnera i kupaca.

Nakon šesnaest godina rada i iskustva stečenog na njemačkom tržistu, firma VELBOS d.o.o. osnovana je 2001. godine u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Begovom Hanu, pored Žepča, sa ciljem da u našu zemlju prenese stečeno znanje, njemačku tehnologiju i disiplinu rada. VELBOS d.o.o. proizvodi osnovne konstruktivne građevinske materijale i nudi uslugu ugradnje armature i betona na gradilištu. 

Djelatnosti proizvodnih pogona VELBOS d.o.o. su: 
• prerada rebrastog betonskog čelika  (sječenje, dimenzioniranje, savijanje i pozicioniranje); 
• proizvodnja armaturnih mreža; 
• proizvodnja koševa za šipove; 
• proizvodnja rešetkastih tunelskih podgrada; 
• proizvodnja “Omnia“ ploča; 
• proizvodnja armiranobetonskih greda; 
• proizvodnja betona. 

Za proteklih devet godina rada na bosanskohercegovačkom i regionalnom tržištu, firma VELBOS d.o.o. stekla je ogromno iskustvo i postala stabilna firma na koju se partneri mogu u svakom trenutku osloniti. 

Firma je učestvovala u izgradnji mnogih prestižnih objekata u Bosni i Hercegovini i u regionu, a veliki broj tunela u Republici Hrvatskoj i u Albaniji građeno je s Velbosovim tunelskim podgradama.

Sjedište naše kompanije nalazi se u Begovom Hanu, na magistralnom putu M-17 između Zenice i Žepča, gdje je na 12.000 m² proizvodnog prostora izgrađen potpuno novi pogon proizvodnje s najmodernijim mašinama i stručnim osobljem, a naša firma poštuje evropske standarde, certifikat ISO 9001. 

U Sarajevu, na Ilidži, ul. Butirska bb, nalazi se drugi, novi proizvodni pogon VELBOS-a na površini od 12.000 m² koji sadrži modernu betonaru, proizvodnu halu za “Omnia“ ploče i armiračnicu za izradu armature. Dnevni kapaciteti VELBOS-a u oba proizvodna pogona iznose 450 m² “Omnia“ ploče, 75 tona gotovog betonskog čelika i 70 tona armaturnih mreža spremnih za ugradnju.

Kompanija zapošljava inženjere, statičare, metalurge i visokokvalifikovane radnike, za koje je osigurana obuka po evropskim standardima. VELBOS d.o.o. s vrhunskom tehnologijom, automatizovanom proizvodnjom i kvalifikovanom radnom snagom omogućava brz i kvalitetan proizvod, što ga čini konkurentnim na evropskom tržistu, a kupcu osigurava da gradi brže, kvalitetnije, jednostavnije i jeftinije. 

Kompanija raspolaže vlastitim transportnim kapacitetima, što omogučava brz i efikasan transport njenih proizvoda, kako bi mogla što bolje udovoljiti  zahtjevima kupca. 
Velbos